Kesäpäivästä voi nauttia myös puistonpenkillä.

Tapahtumien kesäpääkaupunki

Pärnun kesä on tapahtumia pullollaan. On oopperaa, rantalentopalloa, maalaustaidetta ja elokuvia. Jokainen löytää varmasti jotakin itselleen sopivaa.

Pärnun Hansapäivien teemana on tänä vuonna terveys ja kaikki siihen liittyvä. Luvassa on terveyskylä, jossa jaetaan neuvoja niin ruumiin kuin sielun ravitsemiseksi. Keskiaikaisella torilla on myynnissä käsitöitä ja mahdollisuus seurata, miten mestarit valmistavat puusta, savesta ja nahasta erilaisia käyttöesineitä.

Tarjolla on luonnollisesti myös monenlaista vatsantäytettä, kuten savumakkaraa, hunajaa, kalaa ja juustoja. Hansapäiviä vietetään Pärnussa 27.–28. kesäkuuta.

Baltic-Nordic Harmonica eli huuliharpputapahtuma järjestetään jo seitsemättä kertaa 25.–27. heinäkuuta. Paikalle saapuu huuliharpputaitajia ympäri Eurooppaa. Luvassa on konsertteja, työpajoja ja kilpailemista huuliharpun soitossa.

Kesällä on Pärnussa myös lukuisia muita musiikkitapahtumia. Pärnun kuorofestivaalissa esittäytyy kuoroja eri puolilta Eurooppaa ja erityisesti Virosta. Raimond Valgren unohtumattomia lauluja saa kuulla Kumarrus Valgrelle -festivaalilla.

Upeaa musiikkia tarjoaa myös Pärnun Oopperapäivät heinäkuussa. 14.–20. heinäkuuta voi Pärnun kaduilla ihmetellä katumuusikoiden soittotaitoja. Joukkoon mahtuu usein aika hauskojakin esityksiä.

teksti ja kuvat: Mikko Virta

pdf
Lataa näköislehti PDF-versiona


  Hotellivaraukset »