Super Qendi
  Si ta instalojm DIRECWAY
 
Po e baj nje tuto ku e cila me ka ardh ne maje te hundes sa e kam pas internetin me satelit e po e postoj ndoshta i vynet dikujt kush e ka internet caffen me ket kompani shkojm...?P?r ta ri-instaluar Softwerin e DirecWay, se pari duhet q? ta deinstaloni softwerin e DirecWay apo DirecPC (n? qoft?se ekziston) q? e keni ne kompjuter. Por, para se te filloni ta deinstaloni k?t? softwer sigurohuni se a keni softwerin dhe t? gjithe fajllat e nevojsh?m q? ju nevoiten per instalim dhe aktivizim t? sistemit tuaj. K?ta fajlla zakonisht gjenden n? follderin me emerin ClickComputers (apo diqka te ngjajsh?m me Click) n? diskun C apo D.

- Mbyllni t? gjtha dritaret dhe aplikacionet q? i keni hapur n? PC-n? tuaj

1. Deinstalimi i DIREKWAY

Shkojm si mbas fotove dhe udhzimeve

-Klikoni n? menyn Start- Programs- DIRECWAY-Klikoni n? Uninstall


Klikoni Yes-Pritni derisa te zhduket dritarja e poshtme “Uninstall” nga monitori-
Deinstalimi Mbaroi- Tani duhet ta hiqni kabllin e USB (?sht? nj? kabell i holl?, i bardh?) q? vjen nga modemat n? kompjuter.2. Instalimi i DirecWay softwerit
Sigorohuni se t? gjith? kabllat jan? lidhur mir? n? modema dhe modemat jan? n? rrym?. Poashtu sigurohuni se USB kablli nuk ?sht? i lidhur n? modema.Hapeni folderin ku gjenden fajllat qe ju nevojiten p?r instalim-Klikoni dy her? n? ikon?n me em?r Setup.exe (Pra ne CD ku e keni setupin)

-Klikoni n? menyn Install Software

Vazhdoni : Next,Ok.Yes

-Kur t? shfaqet kjo dritare ju duhet ta ktheni kabllin e USB-se n? vendin e vet ku ka qen? m? pare. Dmth ta lidhni kompjuterin me modema.

- N?se shfaqet kjo dritare at?her? do t? thot? se kompjuteri I juas e ka njohur modemin dhe se tani ?sht? duke I instaluar drajverat e tij.

Kliko:Next,Next,pritni pak dhe Finish Instalimi mbaroi
- Klikoni Exit-Yes p?r ta mbyllur k?t? dritare


-Shkoni n? folderin ku gjenden fajllat e instalimit. Folderi qe ju duhet tani ?sht? “activation files” apo “floppy”, apo nj? folder me emrin e juaj. N? k?t? folder duhen t? gjenden k?ta fajlla si n? foto:

Selektoni te tre Fajllat dhe bani Copy
Shkoni: My Computer-Disku C-Program Files-DIRECWAY dhe se fundi hapeni folderin Bin dhe ja beni Paste

-shkruani cd (shtypni enter) cd program files (shtypni enter)- shkruani cd direcway(shtypni enter)- cd bin (shtypni enter)- websetup.exe /config (shtypni enter)

-Pastaj hapet korniza p?r dialog-Shtype Next

- N? k?t? dritare klikoni me maus n? katrorin e vog?l ku shkruan “Enter antenna location manually”


-N? k?t? dritare plot?sini t? dh?nat ashtu siq jan? n? fotografi:-Latitude: 42 North-Longtitude: 21 East


-Shtypeni butonin next
kujdes! tash behet levizja e satelitit per me te ardh sinjali si ne foto pasi qe e ujdis mir vazhdojm

Kliko Finish

ju hapet nje faqe ate e mbyllni

-N? ikon?n e Direcway-it (DW) e cila gjendet af?r or?s n? kompjuterin tuaj klikoni me tastin e djatht? t? mausit dhe pastaj klikoni Status

N?se e shihni k?t? dritare at?herInstalimi u krye me sukses
Internet t? k?ndsh?m3. Instalimi I Proxy-it p?r DirecWay

Hyni n? follderin (ne cd ku e keni programin) instalues dhe hapeni follderin Patches
- Kur hyni n? k?t? follder, ekzekutoni fajllin Patch, shtypeni YES, pastaj OK.
Tani kthehuni ne folderin...?Shko My Computer-Dic C-Program Files-DIRECWAY-Bin-dhe egzekuro fajllin WebCast

Kur te hapet kjo dreitare shtypeni Connect to Internet

Mbylleni faqen e internetit

4.Instalimi i softwerit shtes?

- Kthehuni n? follderin instalues dhe hyni prap ne follderin Patches (cd program)
- Tash ekzekutoni fajllin Dak4_p5(nese nuk ju funksionon Dak_p5 mund ta shkarkoni ne www.clickprishtina.com) dhe (ju hapet nje korniz) shtypeni Start Installation. Kur t? perfundon instalimi shtypeni Close


5.
Konfigurimi i serverit p?r shp?rndarje t? rrjetit


Shkoni me tast te djathet te mausit ne iconen My network places-Properties- Klikoni me tast t? djatht t? mausit n? ikon?n DirecWay Satellite Connection dhe pastaj klikoni Properties.

- N? Windows 2000 zgjedheni Enable Internet Connection sharing for this connection kurse n? Windows XP zgjedheni vet?m opcionin e dyt?: Allow other network users to share this connection.
Kliko OK dhe pastaj OK

6.
Konfigurimi i kompjuter?ve n? rrjet p?r qasje n? internet


Edhe nje her My Network Places me tast te djatht te mausit Properties Local Area Connection dhe Properties
- Zgjedheni Internet Protocol (TCP/IP) dhe shtypeni Properties
- N? k?t? dritare zgjedheni Obtain an IP address automatically dhe Obtain DNS server address automatically. Shtypeni OK dhe pastaj prap OK
RISTARTONI PC

Dhe e fundit yh u lodha
7.
Konfigurimi i Proxy-it n? kompjuterwt e rrjetit
Hapeni Internet Explorer dhe shtypeni STOP.
Hyni n? menyn Tools>Internet Options, klikoni n? Connections dhe pastaj n? LAN Settings
N? k?t? dritare zgjedheni Use a proxy server dhe shtypeni Advanced

Pran? HTTP shtypeni IP Adresen e serverit (zakonisht kjo IP ?sht? 192.168.0.1)* dhe te Port shtypeni 83. Shtypeni OK dhe prap OK
Instalimi p?rfundoi yhhh jam lodh
Shpresoj qe do yi hy dikujt ne pun kjo procedr e instalimit te DIRECWAY por tash rrall kush e ka me satelit por sidoqoft e bera ket tuto.
 
  Heute waren schon 5 Besucher (48 Hits) hier! Per Me Shum Info : Super-Qendi-Fortesali@Hotmail.Com  
 
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=
↕ Mirë Se Vini Te Super Qendi ↕
Image by Cool Text: Logo and Button Generator - Create Your Own