De câţi proşti e nevoie pentru a schimba soarta unei ţări?

“Răsfoind” zf.ro, mi-a atras atenţia un banc pe care cred că ar trebui să îl citească toţi deştepţii:

În faţa votului, un prost este egal cu un deştept.

Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepţi, pentru că, din doi deştepţi, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că totul e lipsit de sens.

Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepti, pentru că, din trei deştepţi, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că o să iasă tot ăia şi n-are sens să se mai ducă.

Patru proşti contra patru deştepţi? Exclus! Din patru deştepti, unul n-are Mercedes şi i se pare că n-o să se schimbe nimic, altul ştie el cine o să iasă, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun de cinematecă.

Asta e democraţia: 100 de deştepti n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează.

Tags:

7 Responses to “De câţi proşti e nevoie pentru a schimba soarta unei ţări?”

 1. Cazaciuc Victor Says:

  Ciudata e democratia noastra,un om ,plin de greutati existentiale,lipsit de educatia elementara poate fi vulnerabil la alegeri.Acest om va vota pe orcine doar pentru o plasa de alimente…si acum intrebare:…de ce acest om are un vot egal cu al meu?sau al dv .?…noi ce avem in spate o educatie ,una sau doua facultati terminate si un simt mai evoluat in a cunoaste psihologia si capabilitatile unor oameni politici.De ce?De ce nu se da putere unui vot gradual dupa pregatirea si educatia fiecarui votant?….nu ar fi o solutie pentru acest popor ce face repetitiv aceeasi greseala votand niste nemernici in speranta ca rezultatul va fi diferit?

 2. anamayana Says:

  Hei, Victor! Ce mai faci? Nu ne-am mai citit de mult. Noroc ca mi-am aruncat ochii pe spamuri – aproape niciodata nu o fac – altfel stergeam comentariul tau care nu stiu cum a nimerit acolo. :)
  Vezi, tocmai asta e principiul democratiei, puterea revine celor multi, care au vot egal. Practica… cine stie cum sta. Eu nu am timp sa ma afund acum in problema asta care nu e deloc simpla.

 3. Ninu Says:

  Nici macar nu cred ca e banc…
  E doar explicatia realitatii electorale Romanesti ! :( (( din pacate

 4. Esqvilyn Says:

  Si tu ai cam parasit lumea blogurilor :) . Sper ca merge bine lucrarea ! >:D<

 5. anamayana Says:

  :) Lucrarea am predat-o in ultima zi – 31 august – si am reusit performanta de a o termina cu vreo saptamana inainte. Dar se fac destule formalitati pentru predarea ei, trebuie sa fie si proful coordonator de acord etc.

  Poate stii de la mama ta ca profesorii sunt ultraocupati. Eu tot muncesc acasa cate 5-6 ore zilnic la hartoage si nu le mai termin. Uneori, ma gandesc ca nu mai am energie pentru orele propriu-zise si daca as avea o mai slaba constiinta, nici nu le-as mai face.
  De cateva zile chiar ma gandesc daca nu o fi asta un plan diabolic ca invatamantul sa decada si mai tare…

  In fine, multumesc celor care s-au mai gandit la mine si le cer iertare ca nu am dat niciun semn atata vreme. Tot zic ca termin, dar…

  Vad ca tu esti destul de activ. Iarta-ma inca vreo cateva zile si apoi ma pun si eu in tema. >:D<

 6. Esqvilyn Says:

  Bravo ! Ma bucur ca ai terminat cu succes lucrarea.

  Da, si maica-mea e prinsa rau. Mi-a zis ca a facut planificari, acum ca trebuie sa corecteze 240 de lucrari destul de repede – “testare initiala” parca. Bine, anul asta e oricum mai greu pentru ea pentru ca s-a mutat la o alta scoala, acum are 7 clase in loc de 4, … Sper sa se mai linisteasca lucrurile.

  Cred ca senzatia ca as fi destul de activ e amplificata de faptul ca lipsesti tu de ceva vreme :) .
  Stai linistita, e mai important sa-ti concentrezi energia asupra lucrurilor ce au impact direct asupra vietii. Blogurile nu pleaca nicaieri :) .
  >:D<

 7. anamayana Says:

  :)

Leave a Reply