Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ylitalos egna ord efter miljonvinsten

Norbergaren Robin Ylitalo blev miljonär efter pokervinsten i London i helgen. Nu berättar han för FP om känslorna vid den sista handen i finalen och hur det var att vinna.

Annons

Berätta om känslan inför sista handen i finalen.

– Det är en så sjuk känsla. Så nära ångest man kan komma, till glädje och förväntningar. Jag ville bara bli av med det. Det kändes som att det tog hur lång tid som helst.

Och känslan när du vann?– Den bästa känslan i livet. Så jävla skönt. Det är en konstig press innan, det är en sådan skillnad mellan att komma etta eller tvåa. Jag spelar poker för att bli bättre och för att vinna. Att vinna pengar är såklart viktigt också, men framför allt att utvecklas. Så om jag kommer tvåa blir jag besviken. Jag har svårt att glädja mig över turneringar som jag inte vinner.

Hur gick tankarna inför finalbordet?– Det var lite blandade tankar. Min plan var att ta det lugnt och vänta ut de andra. Men jag hade känslan från dag två fram till finalbordet att det skulle bli något riktigt bra. Jag har mest njutit av turneringen, det har varit kul varje dag.

Hur stort blev partyt efteråt?– Inte så stort faktiskt. Vi hade abonnerat ett ställe, men vi var för många och det var för litet. Så det slutade på en loungebar där vi drack drinkar och bärs. Det var rätt så skönt, jag hade inte sovit och ätit så mycket under veckan. Jag var helt död. Så jag slapp riskera livet med en jätteutgång.

Hur många gratulationer har du fått efteråt?– Oj, jag vet inte. Tusen kanske. Från Facebook, Twitter och sms blir det nog runt tusen. Det är helt sjukt, personer jag gick i skolan med när jag var liten satt med hela sina familjer och kollade. Det är skoj att så många följde det.

Och nu blev du rikskändis över en natt...– Haha ja. Det känns konstigt. Men det är bara skoj.

Så, vad gör du med pengarna?– Jag ska köpa en lägenhet i Göteborg.

Och vad händer härnäst?– Jag ska ta det lugnt i fram till december, sen åker jag till Prag.

Mer läsning

Annons