keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Uimasillaan!

Talviturkit on nyt sitten meidän pojilta (nelijalkaisilta pojilta siis) heitetty! Eilen käytiin rannassa ja Damm vanhana vesipetona tietysti ryntäsi heti veteen.


Anssia kiinnosti vesi myös kovasti, tai lähinnä siis sinne veteen heitetyt kepit, mutta sen verran oudoksutti, ettei sinne suin päin voinut mennä.


Dampun vanavedessä Anssikin pikkuhiljaa hivuttautui aina vain vähän pidemmälle. Damm pyöri rannan tuntumassa ja odotti kepin lentävän kauemmas, jotta sen voisi uida hakemaan. Dampulla oli vauhti päällä ja vesi lensi rannassa loikkiessa. Anssikin siinä kastui heti jo enemmän, mitä olisi omalla "uimisellaan" aikaan saanut..."Huoh... Niin lähellä, mutta silti niin kaukana..."

Kävipä siinä sitten niin, että Anssi päätti rohkaista mielensä ja kokeilla samaa kuin Damppukin... Anssi otti hyvät vauhdit rannalta ja yritti juosta kepille. Vesi ei sitten kantanutkaan ihan niin hyvin kuin kuiva maa, joten siinä oli pakko ruveta uimaan. Unohtui se keppikin sinne jorpakkoon, kun tuli vähän niinkuin uutta puuhaa... :)


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Rantaan pääsi jaloilla vimmatusti sotkemalla. Keppikin tuli rantaan jossain vaiheessa (mahdollisesti Dammin tuomana, mutta kuitenkin). Niistä kepeistä tuli pojille sitten pientä nahistelunaihetta rannassa, joten laitoin Dammin jo aiemmin autoon. Anssia yritin vielä uudestaan kunnolla veteen ja rohkaisihan tuo mielensä vielä toisenkin kerran. Ja sillä kertaa lyhyt uintiretki alkoi kunnon sukelluksella. Sukelluksesta ei tullut kuvaa, mutta mitä siinä kuvassa olisi näkynytkään: pelkkää vettä. Lievän pärskimisen saattelemana Anssi siltä sukellukselta rantautui ja sillä kertaa jätettiin uimiset siihen.

Tänään käytiin yksistään Anssin kanssa uudemman kerran uimista kokeilemassa. Melkein ui, mutta ei ihan. Tai sitten voisi sanoa, että ui käsipohjaa... Seuraavalla kerralla taas otetaan Damm mukaan esimerkkiä näyttämään. Eiköhän se uiminen kohta ala Anssillakin sujua.
    

3 kommenttia:

  1. Koskakohan saisi itsekin heitettyä talviturkin päältään?

    VastaaPoista
  2. Ihania ne uimakuvat, varsinkin se Dammin uintikuva... :)

    VastaaPoista