tisdag 30 juni 2015

BESÖK I LANDSKRONA.

För ett tag sen skaffade jag mig en topp och ett par svarta byxor. Nu blev det så, att jag inte hade några svarta sommarskor till den dressen. Så jag bestämde oss för, att vi skulle åka till Landskrona idag. Där finns det nämligen en jättebra skoaffär, som heter Wittings skor. De har skor av alla sorter och storlekar, så vi brukar till exempel berätta för kompisar med små fötter att åka dit och kolla in skorna där.

Sagt och gjort! Det blev en tur till Landskrona.

Vi brukar ta gamla vägen dit, för det är rätt jobbigt att åka på motorvägen. Idag höll man på att asfaltera en lång sträcka på den gamla vägen, så vi fick stanna och vänta på att arbetsmaskinerna blev färdiga. Vi satt i bilen och fick vänta ungefär en halvtimma, innan vi kunde köra vidare. Då var det långa köer åt båda hållen. Bilden här tog jag vid Glumslövs Backar sittande i bilen. Man ser Öresund, Ven och Danmark i bakgrunden.
Nu har vi äntligen kommit fram till Landskrona och har parkerat bilen. Det finns en stor plan och nedanför den finns det mängder av parkeringsplatser, som är alldeles gratis. Den heter Kasernplan eftersom det har funnits en militärförläggning en gång i tiden. Bilden visar just en kasern. Det är inte vår bil i bilden.
Som vanligt, när vi är i Landskrona och behöver nåt i lilla "maggen", så gick vi till vårt stamkafé, som heter Gyllene Koppen. Det roliga är, att trots vi inte är i Landskrona så förfärligt ofta, så känner man igen oss och hälsar med ett glatt hejsan och välkomna tillbaka! Idag var det ett strålade väder, så vi satte oss på utomhusserveringen. Vi gjorde likadana beställningar. Tre smörrebröd var och kaffe till. Hon som har stället är danska, men talar svenska som en infödd. Hennes smörrebröd var jättegoda.
Mätta och belåtna gick vi vidare till Sibbes specialbutik, där han gärna handlar. Den heter Marc. Samma sak där. Innehavaren Anneli utbrast med en gång. Där är ju min Facebookvän! Det blev en stor kram. 
Det här är Anneli, men den bilden tog jag inte idag, utan en tidigare gång. Vi snackade rätt mycket som vanligt, men så skulle jag ju köpa skor, så vi sa hej då och skulle ses senare.
Det blev precis såna skor som jag ville ha. Svarta loafers. Då hade vi ju gjort vad vi skulle i Landskrona, så vi begav oss hemåt. Men det passade inte Sibbe att köra samma väg hem för vägbyggets skull, så vi tog en annan väg.
 Nu blir det en bildbomb från våra vänners trädgård. Kristina och Lasse hade ju varit hos oss på Midsommaraftonen. Då glömde han sina glasögon hos oss. Jag hade dem med mig i min korg. Så han fick tillbaka sina "glojärn" som Sibbe brukar uttrycka sig
 Vi kunde inte stanna så länge, för Baloo var ensam hemma hos oss. Så det blev inte tid att snacka så mycket. 
Kristina tyckte att jag skulle gå en runda i trädgården och titta på alla vackra blommor som stod i sin fulla prakt nu. Den här pionen var visserligen på väg att blomma ut.
 Den här pionen var verkligen grann. Jag älskar dessa rosa pioner. De är så romantiska tycker jag.
 Så det blev en närbild på den här. Du ser väl myran i mitten?

Det här är en digitalis eller fingerborgs-blomma. Den är giftig och kan döda, men används som medicin vid hjärtbesvär.
Till slut visar jag "lavendlar" till Ama de Casas förtjusning, hoppas jag.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

14 kommentarer:

attis sa...

Åh så underbart med alla dessa vackra blommor. Vägbyggen är aldrig roligt att passera. Såna skor gillar jag. Jättesnygga. Skicka några bullar via cybern. Penny och Skoja tackar och skickar nospussar tillbaks. Kram/attis

yvonne sa...

Fina blombilder!!.....Hur suttit och njutit av mina rabatter .Blev för varmt 39+ i solen! Kram!

Ama de casa sa...

Jag tycker också bättre om att åka på småvägar än på motorvägen. Man ser mycket mera trevligt då och det är (vanligtvis) inte lika stressande.

Det är roligt när man blir igenkänd, det känns alltid trevligt, som man är mer välkommen liksom :-)

Tack för alla fina lavendlar! Fast dom där på sista bilden kände jag inte riktigt igen... ;-)

Anonym sa...

Kväller..Fina blombilder,du fick till..Ja nog hade jag blivit lite besviken om inte polisen Ama hamnat på pallen..Vilken skön kväll vi fick +23 ute kl 21:30 sitter på balkongen ett tag till..Haé Kram.

yvonne sa...

Då är du bra skodd nu!!........Jag klagar inte på värmen.Men jag blev svittig :-) Nattakram!

yvonne sa...

Godmorgon! ja stenen som grodan sitter på liknar en groda Ha en bra dag Kram!

Anonym sa...

Oj, oj, nu har du frestat mej med goda mackor igen, hi,hi!
Trevligt med Landskronabilder och fina blombilder.
Ha det bra i sommarvärmen1

Anonym sa...

Ja juni blev ju en händelserik och kul månad,Hoppas nu att Juli ska bli något liknande.Vi åker upp till stugan på måndag sonen barnen o jag.Erika ska jobba sonens första sem vecka..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja visst är det kul att träffa norrlänningar,men hur stor är chansen,att man kl 22 en torsdagkväll på en vågbrytare i Skutskär ska träffa någon från sin egen hemkommun drygt 50 mil norrut..Måste säga ungefär som Tage Danielsson,innan var det otänkbart,men så händer det som man inte trodde skulle ske.då rusar ju sannorlikheten upp till 100% att det som skedde är sant..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja det är vackert när solen går ner vid havet,nu låg ju Limön hitanför,men det blev fint i alla fall..Haé Kram.

Yvonne sa...

Hej ! Jag är inte på bloggträff

Veiken sa...

Jag gillade skarptdin mening: "Så jag bestämde oss för, att vi skulle... " det är helt rätt, det är bara att bestämma, sedan får gubbarna säga vad dom vill!
Du fick ju tag på riktigt snygga skor, precis som du ville ha!
Just nu är Sverige ett riktigt blomsterhav! Underbart är ordet för det! Kramar

attis sa...

Det är guld värt att få ha barn och barnbarn så nära. Jag njuter av varje sekund. Ikväll har vovarna åkt hem efter en vecka här. Fy så tomt och tyst det blev. Ha det gott. Kram/attis

Anonym sa...

Ja den första bilden är precis som den ska vara,tagen kl 22:00 i torsdagskväll..Den andra är en printout,där den ljusblåa (Light Cyan) saknas..Blev bra när jag bytte patron..Haé Kram.