Mirella’s Favorite

RADION 

RADION is een cultureel platform in Amsterdam Nieuw-West en is gevestigd Broedplaats ACTA, het voormalige tandheelkundig centrum. RADION is een ontmoetingsplek waar via een podium annex club, eetcafé en expo-zaal creativiteit en ontspanning elkaar vinden.

De grote zaal biedt een podium aan diverse disciplines, zoals clubavonden, toneel- en dansvoorstellingen, debatten & lezingen en andere creatieve bijeenkomsten. Voor de programmering van de clubavonden wordt met een aantal vaste partners gewerkt, waarbij de vooruitstrevende muzikale invulling wordt aangevuld met een creatieve randprogrammering.

De expo-zaal biedt een plek aan diverse tijdelijke initiatieven zoals exposities, seminars, modeshows en indoor (food)markten. Naast eten en drinken kan men in het eetcafé nog veel meer verwachten. Zo wordt het eetcafé ingevuld met optredens, zondagmiddag jamsessie, poëzie, kunst en rariteiten.

Rond september gaat de cinema/theater zaal ook in gebruik

Broedplaats ACTA

RADION is gevestigd in Broedplaats ACTA in Amsterdam West. Het voormalige tandheelkundig centrum ACTA verhuisde vier jaar geleden van de Louwesweg 1 naar het VU Medisch Centrum, waardoor het acht verdiepingen tellende pand leeg kwam te staan. Stichting Urban Resort, die betaalbare ruimte voor de culturele en creatieve sector realiseert, heeft het leegstaande pand omgetoverd tot broedplaats. Zij vinden horeca belangrijk om kruisbestuiving in het pand en in Amsterdam West tot stand te laten komen. Om die reden zijn zij de samenwerking met hun aangegaan om een invulling te geven aan een culturele horecagelegenheid in Broedplaats ACTA.

Radion

Louwesweg 1

1066 EA Amsterdam

T: +31 20 452 47 09

radionamsterdam.nl