De Miele CM 6310 Kopen? Lees snel deze Review!

Ben je op zoek naar een volautomaat espressomachine? Kies dan voor de Miele CM 6310. Deze vrijstaande espressomachine zorgt ervoor dat je in je eigen keuken de lekkerste koffie kunt maken. Je stelt zelf je voorkeuren in en slaat deze op in de gebruiksprofielen. De gebruikersprofielen zorgen ervoor dat je niet steeds opnieuw je voorkeuren hoeft in te voeren, maar dat je met één druk op de knop, koffie naar eigen smaak kunt maken.

Review over de Miele CM 6310

De Miele CM 6310 maakt maximaal 2 kopjes per zetbeurt. Deze kopjes worden bovendien op de juiste temperatuur gehouden door de warmhoudplaat. Nadat je jouw koffie hebt gemaakt, kun je de espressomachine gemakkelijk schoonmaken. Hij beschikt namelijk over automatische ontkalkings- en reinigingsprogramma’s die de melkleiding reinigen. De handige functies en verschillende mogelijkheden van de Miele CM 6310 volautomaat espressomachine bekijken we hieronder.

 • Genot voor twee met één druk op de knop
  De OneTouch-functie is in verschillende koffiezetapparaten ingebouwd. Echter, de OneTouch for Two-functie zorgt er bij deze espressomachine voor dat je twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt maken. Perfect dus om ’s morgens voordat jij en je partner naar het werk gaan samen een kopje koffie te drinken. Als je stiekem twee kopjes koffie lust, maak je ook gemakkelijk twee kopjes voor jezelf. Uiteraard kun je alleen of samen met je partner ook op andere momenten van de dag genieten van een heerlijke kop espresso of cappuccino. Het bereiden van de koffie duurt niet lang waardoor jij en je partner meer tijd overhouden.
 • Perfecte melkschuim voor koffiespecialiteiten
  De Miele CM 6310 beschikt over de Cappuccinatore-functie die het bereiden van warme melk en melkschuim vergemakkelijkt. De warme melk of het melkschuim wordt binnen enkele seconden geschonken in je kopje zodat je van jouw favoriete koffievariant kunt genieten.
 • Een heerlijke koffiegeur
  Is de heerlijke koffiegeur iets waarnaar je elke ochtend uitkijkt? De Miele CM 6310 koffiemachine beschikt over het Aromatic-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat zodra er water in de espressomachine wordt gedaan, de gemalen koffiebonen optimaal met het water worden gemengd. Hierdoor komt de geur van de koffie nog beter tot uiting.
 • Verschillende drankspecialiteiten
  Met de Miele CM 6310 kun je verschillende koffiesoorten bereiden. Denk hierbij aan espresso met zijn kenmerkende sterke smaak en dikke laag room, klassieke koffie die gemaakt wordt met water en gemalen koffiebonen en cappuccino die bestaat uit de perfecte mix van espresso en romig, warm melkschuim. Behalve de bovengenoemde koffievarianten, kun je ook andere dranken bereiden met deze espressomachine. Denk hierbij aan ristretto, caffè latte, late macchiato en warme melk of warm melkschuim.
 • Energiebesparend
  De koffiemachine is dankzij de Eco-modus energiebesparend. In deze modus wordt de espressomachine pas helemaal verhit net voordat je de koffie opdient. Deze modus kun je eenvoudig aan- of uitschakelen bij het instellingenpaneel.
 • Eenvoudig te onderhouden
  De Miele CM 6310 espressomachine is eenvoudig te onderhouden dankzij het ComfortClean-systeem. Je kunt namelijk de meeste delen van de koffiemachine zoals het water- en afvalreservoir in de vaatwasmachine reinigen. Dit draagt bij aan een goed onderhoud van de machine. Het gedeelte van de espressomachine waar je de koffie maalt is een zeer belangrijk onderdeel. Dit onderdeel kun je eenvoudig losmaken van de machine en schoonmaken. Hierdoor maak je steeds weer op een hygiënische manier je koffie en blijft de kwaliteit van je gemaakte koffie hoog. Door dit onderdeel goed te onderhouden, verleng je ook de levensduur van je koffiezetapparaat.
 • Veiligheid
  Wanneer je het apparaat niet gebruikt, kun je hem veilig achterlaten. Je stelt eenvoudig een systeemvergrendeling in zodat de espressomachine niet zomaar gebruikt kan worden door bijvoorbeeld je kinderen.

Miele CM6310

Voordelen van de Miele CM 6310

De Miele CM 6310 is een veelzijdige espressomachine. Enkele voordelen die hieraan gepaard gaan zijn:

 • Heerlijke koffie
  Doordat je uit verschillende koffie-modi kunt kiezen en je eigen voorkeuren kunt instellen, geniet je steeds weer van heerlijke koffie.
 • Gebruiksgemak
  De koffiemachine is zeer intuïtief zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken en de nodige voorkeuren kunt instellen. Zo kun je zelf de temperatuur van het water instellen, de maalgraad, de hoeveelheid bonen, de sterkte van de smaak en het bevochtigen van de pasgemalen koffie. Bovendien maak je met één druk op de knop de gewenste koffie. De Miele CM 6310 beschikt tevens over een timerfunctie zodat je tijdens het maken van je koffie weg kunt lopen en andere dingen kunt doen terwijl het apparaat je koffie bereidt.
 • Eenvoudig onderhoud
  De ontwerpers van de espressomachine wilden het proces zoveel mogelijk voor je vergemakkelijken en hebben het onderhouden van het apparaat zeer eenvoudig gemaakt. Verschillende delen van de machine doe je gemakkelijk in de vaatwasmachine en het gedeelte van het apparaat waarin je de koffiebonen maalt, kun je gemakkelijk losmaken en schoonmaken.

Nadelen van de Miele CM 6310

Enkele nadelen van de Miele CM 6310 zijn:

 • De snelheid
  Als je koffie wilt maken voor meerdere mensen, dan kan de snelheid van dit apparaat als een minpunt worden gezien. Het maken van een eenvoudige espresso kan al een minuut duren en het maken van andere koffiespecialiteiten duurt wat langer.
 • De hoeveelheid melk in het melkreservoir
  Bij dit apparaat wordt er niet automatisch aangegeven hoeveel melk er nog in het melkreservoir zit. Dit kun je als nadeel ervaren als je vaker koffiespecialiteiten met melk maakt.

Conclusie van deze recensie over de Miele CM 6310

De Miele CM 6310 is een veelzijdige, volautomaat espressomachine. Je kunt van alles instellen naar eigen voorkeur. De voorkeuren kun je zelfs opslaan voor nog meer gebruiksgemak. Je maakt bovendien de lekkerste koffie met dit apparaat en je kunt hem eenvoudig onderhouden. De aspecten die als minpunt ervaren kunnen worden bij deze espressomachine zijn de snelheid en het feit dat je de hoeveelheid melk in het melkreservoir niet optimaal kunt controleren. Gezien de vele mogelijkheden van het koffiezetapparaat, het gebruiksgemak en het onderhoudsgemak, zijn de punten die als negatief ervaren kunnen worden weg te denken. Als je dagelijks koffie naar eigen smaak wilt maken en hier samen met je partner van wilt genieten, dan is de vrijstaande Miele CM 6310 volautomaat espressomachine zeker een aanrader. Probeer hem vandaag nog uit!

De Miele CM 6310 Kopen? Lees snel deze Review!
4.2 (83.33%) 6 beoordelingen

>