Tirsdag den 2 oktober 2018 / kl 19 5 / GRATIS entre
Iggy Pop, en overlever
Foredrag af Jan Poulsen

Facebook event: Tryk her!

Iggy Pop er rockens overlever

Mod alle odds fyldte rockmusikkens kamikazepilot 71 år i foråret. Hør om Iggy Pops enestående karriere den 2. oktober 2018, når forfatteren Jan Poulsen besøger Aalborg.

Med David Bowies uventede død i januar 2016 eksploderede interessen for Iggy Pop; ikke mindst fordi han var dén ven og samarbejdspartner, Bowie var tættest på i nogle af sine største øjeblikke, bl.a. Berlin-årene, hvor de delte lejlighed i den tyske storby. Iggy Pop er dog ikke halehæng til Bowie, men et af dennes forbilleder helt tilbage fra 1960’erne, hvor Iggy revolutionerede rockscenen med nogle uforsonlige, højoktane lp’er og en selvdestruktiv sceneoptræden.

Iggy Pop er indbegrebet af rock’n’roll, når han kravler rundt på alle fire på scenen eller hopper ud til publikum, men han er også intellektuel skarp og kulturelt vidtfavnende. Hans karriere er mere end 50 år lang og ekstremt farverig fra pladedebuten i 1965 til albummet Post Pop Depression fra 2016. Han har turneret nonstop i over 40 år med mere end 20 besøg i Danmark, hvor han senest spillede på årets Tinderbox Festival i Odense. Han har ikke bare et stort og dedikeret publikum her, men sine rødder: Hans morfar var dansk, født og opvokset i Aarhus.

Jan Poulsen har interviewet Iggy Pop og set ham mere end 30 gange live siden 1977, og med udgangspunkt i sin anmelderroste bog ’Iggy Pop. En overlever’ fortæller han om The Godfather of Punk’s usædvanlige karriere og de danske rødder, og han krydrer undervejs med Iggy Pop-musik.

Det sker i 1000Fryd i Aalborg tirsdag den 2. oktober 2018.

Jan Poulsen har også skrevet bøger om bl.a Sort Sol, Dansk punk, Eik Skaløe og David Bowie.kalender

Arkiv