A homokozó értékelési rendszere

Mi az a homokozó?

A homokozó a haladó szintű felhasználók területe, ahol tesztelhetők a kiegészítők az általános használatot megelőző értékelés előtt. A homokozó eléréséhez engedélyezni kell ezt a fiók beállításai között. Óvatosan kell eljárni a homokozóból telepített kiegészítőkkel, mert ezeket még nem tesztelte le egy szerkesztő, és árthatnak a számítógépnek.

Hogyan kerülhet át a kiegészítőm a nyilvános oldalra?

%s
  1. Küldje be a kiegészítőjét a Fejlesztőeszközök segítségével. A kiegészítő azonnal megjelenik a Mozilla Add-ons „Homokozó” oldalán, ahol a tapasztalt felhasználók tesztelhetik és értékelhetik. A homokozó eléréséhez engedélyezni kell ezt a fiók beállításai között.
  2. Jelölje a kiegészítőjét nyilvánosnak. A Fejlesztőeszközök között van egy hivatkozás, amellyel jelölhető a kiegészítő. A jelölés után a kiegészítő megjelenik értékelésre a szerkesztő jelölési várósorában.
  3. Egy szerkesztő értékeli a kiegészítőt. A Mozilla Add-ons egyik szerkesztője telepíti a kiegészítőt, és teszteli a működését. A szerkesztő elolvassa a homokozóban tevékenykedő tesztelők értékeléseit is.
  4. A kiegészítő nyilvánossá válik, vagy a homokozóban marad. A szerkesztő vagy nyilvánossá teszi a kiegészítőt, vagy a homokozóban hagyja. Ha a homokozóban maradt, akkor újra jelölhető, miután elvégezte a szerkesztő által javasolt módosításokat. Ha nyilvános lett, akkor a kiegészítő jövőbeli verziói a homokozóba kerülnek, amíg nem értékeli egy szerkesztő és nyilvánossá nem teszi. Miután a kiegészítő nyilvánossá vált, nem kell még egyszer jelölni – a jövőbeli verziók automatikusan az értékelés várósorába kerülnek.