Értékelési útmutató

A kiegészítők értékelése lehetőséget ad a webhely felhasználói számára, hogy az általuk telepített és használt kiegészítőkről véleményt mondjanak. A szerkesztők fenntartják a jogot arra, hogy elutasítsák vagy eltávolítsák azokat az értékeléseket, amelyek nem felelnek meg ennek az útmutatónak.

Néhány tanács jó értékelés írásához

Javasoljuk:

Nem szabad:

Útmutató a kiegészítők osztályozásához

A kiegészítők osztályozásának igazságosnak kell lennie, és jeleznie kell a minőséget és a hasznosságot. Ne adjon 5 csillagot csak azért, mert tetszik, vagy 1 csillagot, mert utálja. A kiegyensúlyozott osztályzás fontos részét képezi az értékelésnek.

Nincs azzal semmi gond, ha valaki tökéletesre vagy borzalmasra értékel egy kiegészítőt, de az indoklás nem maradhat el. Indoklás nélkül a csillagok nem jelentenek semmit.

Gyakran ismétlődő kérdések az értékelésekről

Hogyan jelenthetek be egy problémás értékelést?

Kérjük, jelentse be vagy jelölje meg a megkérdőjelezhető értékeléseket az „Értékelés feljelentése” lehetőségre kattintva. Ezzel kérhető a moderálás. A szerkesztők az Értékelési útmutató alapján eldöntik, hogy törölni kell-e az értékelést, vagy maradhat-e a webhelyen.

Én vagyok a kiegészítő szerzője, válaszolhatok az értékelésekre?

Igen, a szerzők röviden válaszolhatnak az értékelésekre. A további vitát vagy viszontválaszokat egy fórumra vagy levelezőlistára kell áthelyezni.

Én vagyok a kiegészítő szerzője, törölhetem a kedvezőtlen értékeléseket vagy osztályzatokat?

Általában nem, de ha az értékelés nem felel meg a fenti értékelési útmutatónak, kattinthat az „Értékelés feljelentése” lehetőségre, és kérheti, hogy egy szerkesztő moderálja. Ha egy értékelés olyan panaszt tartalmaz, amely már nem érvényes, mert a kiegészítő új kiadásában javítva lett, akkor megfontoljuk az értékelés törlését. Részletes kérését küldje el az amo-editors@mozilla.org címre.